Splošni pogoji poslovanja

Vsak obiskovalec moje spletne trgovine se strinja s spodaj zapisanimi splošnimi pogoji poslovanja. Pridržujem si pravico do spremembe navedenih členov brez predhodnega obvestila. Vse spremembe o pogojih poslovanja bodo vedno dostopne na moji spletni strani, uporabnikov in kupcev pa o tem ne bom posebej obveščala. Obvestilo o spremembi splošnih pogojev poslovanja bo objavljeno le na spletni strani https://ustvarjalkamarjancica.si/.

V primeru spremembe določenih členov splošnih pogojev poslovanja, bo sprememba označena z datumsko oznako, kdaj je bila sprememba izvedena na koncu splošnih pogojev poslovanja.

Če nadaljujete z obiskovanjem spletne strani in naročanjem (uporabljate moje storitve v spletni trgovini) smatram, da se s spremembami strinjate.

Nakupovanje v spletni trgovini je 100% varno. V primeru kakršnekoli pritožbe oz. reklamacije izdelka ali samega postopka nakupa vas prosim, da me takoj obvestite na e-mail info@ustvarjalkamarjancica.si ali ustvarjalka.marjancica@gmail.com. Vašo pritožbo oz. reklamacijo bom zabeležila in nanjo odgovorila v najkrajšem možnem času, vendar najkasneje v roku 8 dni.

 1. Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine ustvarjalkamarjancica.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in na podlagi priporočil GZS. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine https://ustvarjalkamarjancica.si/, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Splošni pogoji so objavljeni javno na spletni strani in so vedno dostopni. Prodajalec si pridružuje pravico, da splošne pogoje poslovanja v spletni trgovini lahko spremeni kadarkoli brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike in kupce zavezujoče.

 1. Opredelitev pojmov

Uporabnik – oseba, ki uporablja spletno trgovino https://ustvarjalkamarjancica.si/.

Kupec – oseba oz. uporabnik, ki v spletni trgovini https://ustvarjalkamarjancica.si/ opravi nakup.

Prodajalec / ustvarjalec – jaz (osebno Marjana Kranjec), ki izdelke izdelujem in jih prodajam v spletni trgovini https://ustvarjalkamarjancica.si/.

 1. Prodajalec / ustvarjalec

Spletna trgovina https://ustvarjalkamarjancica.si/ je spletna trgovina z unikatnim nakitom in šivanimi izdelki, ki jih izdelujem sama. Vsi izdelki so moje delo in so izdelani v Republiki Sloveniji. Za kupce in njihove želje ter pomoč pri izbiri skrbim sama – Marjana Kranjec.

Marjana Kranjec, Šalka vas 91, 1330 Kočevje, osebno dopolnilno delo 11252

Davčna številka: 13064797 (nisem zavezanec za DDV)

E-pošta:  info@ustvarjalkamarjancica.si ali ustvarjalka.marjancica@gmail.com

Telefon: 068/146-856

 1. Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu in uporabniku vselej zagotovil naslednje podatke:

-podatke o identiteti prodajalca,

-kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (elektronska pošta, telefon, itd.),

-informacije o bistvenih lastnostih izdelkov iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,

-informacije o dostopnost izdelka (zalogo, dobavni rok) iz spletne trgovine,

-pogoje dostave (način, kraj in rok dostave),

-informacije o načinu plačila,

-podatke o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine,

-informacije o roku, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogojih odstopa,

-informacije o morebitnem vračilu izdelka (možnost vračila in vse o tem, če in koliko takšno vračilo stane kupca),

-informacije o postopku s pritožbo kupca oz. uporabnika ter podatki o kontaktni osebi.

 1. Dostava

V spletni trgovini https://ustvarjalkamarjancica.si/ je možno naročiti izdelke 24 ur na dan vse dni v tednu in vse dni v letu. Spletna trgovina posluje (24/7).

Naročanje poteka v slovenskem jeziku in pošiljke dostavljam samo na območje Republike Slovenije.

Čas dostave

Izdelki iz zaloge: Oddano naročilo v košarici se obdela še isti oz. naslednji dan po prejemu naročila. Ko je naročilo potrjeno ter predračun poravnan, se izdelek odpošlje v roku 1-2 dni. Čas dostave Pošte Slovenija je predvidoma 1-3 dni.

Izdelki po naročilu: Če gre za izdelek po naročilu ali izdelka ni na zalogi (naročilo podobnega izdelka ali izdelka v drugi barvi, velikosti,…), potrebujem predvidoma 7 – 10 dni za izdelavo oz. po dogovoru. Izdelke po naročilu pričnem izdelovati šele po prejemu nakazila na TRR. Tako je dobavni rok cca. 7-10 dni od prejema nakazila do oddaje pošiljke v dostavo. Čas dostave Pošte Slovenija je predvidoma 1-3 dni. V nujnih primerih me kontaktirajte na e-mail info@ustvarjalkamarjancica.si ali ustvarjalka.marjancica@gmail.com

Pošiljke dostavljam preko Pošte Slovenije.

V primeru podaljšanja dobavnega roka (daljša odsotnost prodajalca, potreben daljši čas izdelave izdelka, povečano število naročil), bo prodajalec obvestil kupca o tem preko elektronske pošte ali telefonske številke, ki jo je navedel ob oddaji naročila.

Prodajalec ne odgovarja za prekoračitev roka dostave, če je zamuda v dostavi posledica drugih nepredvidenih dogodkov, ne glede na to ali gre za zunanje dogodke ali za dogodke na strani prodajalca.

Znesek pakiranja in poštnine

Za vse pošiljke (ne glede na znesek nakupa) znaša poštnina 3,50€ (plačilo po predračunu na TRR). Znesek poštnine velja za pošiljke znotraj Republike Slovenije.

 1. Cene izdelkov in načini plačila

Vse cene izdelkov so izražene v evrih (€) in ne vsebujejo DDV-ja, ker nisem davčni zavezanec. Vse cene in morebitni popusti (akcije) veljajo le v trenutku oddaje naročila. Morebitne posebne oz. akcijske cene so označene posebej, ravno tako je navedena tudi veljavnost le-teh. Ob oddaji naročila se posebne oz. akcijske cene obračunajo samodejno. V primeru, da se posebna oz. akcijska cena iz kakršnegakoli razloga ne upošteva, je uporabnik dolžan obvestiti prodajalca in zahtevati popravek oz. odpravo napake. Če kupec znesek poravna in morebitne napake ne javi, prodajalec ni dolžan popravljati končnega obračuna. Prodajalec si pridružuje pravico do spremembe cene v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini https://ustvarjalkamarjancica.si/ in se lahko razlikujejo od cen na drugih prodajnih mestih.

Znesek pakiranja in poštnine ni vštet v ceno izdelka in se obračuna ob zaključku nakupa oz. naročila.

-Plačilo po predračunu na transakcijski račun (TRR)

Izdelki iz zaloge – Po oddaji naročila in elektronski potrditvi naročenega, imate izdelke rezervirane 3 delovne dni od potrditve naročila, (v tem času se poravna predračun). Po prejemu nakazila na TRR izdelek odpošljem v roku 1-2 dni.  Po preteku 3 delovnih dni (čas rezervacije)  dobavljivosti ne zagotavljam več, ker gre izdelek v nadaljnjo prodajo.

Izdelki po naročilu – Po oddaji naročila, prejmete predračun, ki je osnovan na vaših željah. Po prejemu nakazila na TRR pričnem z izdelavo izdelka. Tako je dobavni rok cca. 7-10 dni od prejema nakazila do oddaje pošiljke v dostavo. Čas dostave Pošte Slovenija je predvidoma 1-3 dni.

Dokler ni plačana celotna kupnina, ostane naročeni izdelek last prodajalca.

-Osebni prevzem

Ob naročilu se lahko dogovorimo tudi za osebni prevzem, če  nam to omogoča medkrajevna bližina. V tem primeru ni stroška pakiranja in poštnine. Svoje naročilo v primeru osebnega prevzema plačate ob prevzemu (izdelke iz zaloge), izdelke po naročilu pa plačate vnaprej po predračunu (lahko osebno ali z nakazilom na TRR).

 1. Potrditev naročila

Po oddaji naročila v spletni trgovini https://ustvarjalkamarjancica.si/ kupec prejme obvestilo na svoj e-naslov, da je naročilo uspešno oddano. V tem sporočilu so navedeni naročeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral in naročil in dodan znesek dostave. Vsa sprejeta naročila se obravnavajo kot končna (nepreklicana) in bodo pripravljena za dostavo.

Kupec je dolžan takoj oz. čim prej preveriti pravilnost vseh podatkov in sporočiti morebitne popravke (naslov za dostavo, izdelek, količina,…).

V primeru, da kupec želi odstopiti od naročila (ga preklicati) mora svojo odločitev sporočiti najkasneje v 4-h (štirih) urah po oddaji naročila na e-mail info@ustvarjalkamarjancica.si ali ustvarjalka.marjancica@gmail.com

Prodajalec si pridržuje pravico, da naročilo zavrne, če ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi kupec naročilo že plačal po predračunu (nakazilo na TRR), mu prodajalec vrne vso plačano kupnino (ceno izdelka in morebiten znesek dostave) v roku 8 dni.

 1. Izdaja računa

Marjana Kranjec, Ustvarjalka Marjančica, osebno dopolnilno delo po odpremi izdelkov priložim račun v pošiljko. V primeru osebnega prevzema na dogovorjeni lokaciji ali na stojnici, prejme kupec račun v roke ob prevzemu izdelka.

V ceni izdelka DDV ni obračunan, na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost, ker nisem zavezanec za DDV.

 1. Odstop od pogodbe / vračilo izdelka

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema pošiljke, prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe (velja samo za izdelke oz. naročila dražja od 20 €), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema pošiljke. Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-mail info@ustvarjalkamarjancica.si ali ustvarjalka.marjancica@gmail.com. V primeru odstopa od pogodbe kupec na lastne stroške, v roku 14 dni od poslanega obvestila na e-naslov, vrne izdelek po pošti na moj naslov. Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Priložiti mora tudi originalen račun ali kopijo računa na katerega dopiše, da izdelek vrača. Ravno tako izdelka ne sme uporabljati do odstopa od pogodbe. V primeru, da je kupec prejel poškodovan ali uničen izdelek, naj to takoj sporoči na e-naslov info@ustvarjalkamarjancica.si ali ustvarjalka.marjancica@gmail.com.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru, ko je izdelek narejen po naročilu kupca, ali pa ga je le-ta že uporabljal in zato ni primeren za nadaljnjo prodajo.

Vračilo kupnine bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka. Vračilo kupnine kupcu se izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun. Povrne se celotno prejeto plačilo, vključno s stroški dostave, če so bili obračunani.

Prodajalec lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega izdelka oz. dokler kupec ne pošlje dokaza, da je izdelek poslal nazaj.

 1. Reklamacija

Če so dostavljeni poškodovani izdelki, izdelki z napako ali napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke, prodajalec pa jih brezplačno nadomesti z ustreznimi ali vrne kupnino skupaj s poštnino, če je bila obračunana. V primeru menjave izdelka prodajalec krije stroške poštnine.

Prodajalec ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz strani prodajalca. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži. Vrnjeni morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom.

Prodajalec mora kupcu dostaviti izdelek v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

-če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za normalno uporabo;

-če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero kupec kupuje izdelek, ki pa je bila prodajalcu znana oz. bi mu morala biti znana;

-če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oz. predpisane;

-če je prodajalec predal izdelek, ki se ne ujema z vzorcem, razen če je bil vzorec predstavljen le zaradi obvestila.

Ustreznost izdelka za normalno uporabo se presoja glede na običajne izdelke enake vrste in ob upoštevanju izjav prodajalca o lastnostih izdelka, ki jih je dal v namen predstavitve in oglaševanja izdelka ali jih navaja na samem izdelku.

Če prejeti izdelek ne ustreza lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov, kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake. Kupec mora o tem obvestiti prodajalca v roku osem dni od datuma prejema izdelka. Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pokažejo po šestih mesecih od prejema izdelkov. Šteje se, da je napaka na izdelku obstajala že v času prejema, če se pojavi v roku šest mesecev od prejema.
Kupec mora v obvestilu o stvarni napaki natančno opisati napako na e-mail info@ustvarjalkamarjancica.si ali ustvarjalka.marjancica@gmail.com oz. omogočiti, da izdelek osebno pregledam. Po pravilnem obvestilu prodajalca o stvarni napaki lahko kupec po svoji izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Vrnjenemu izdelki pa mora priložiti tudi kopijo originalnega računa, ki ga je prejel ob nakupu reklamiranega izdelka.

Če stvarna napaka na izdelku ni sporna, bom čim prej, vendar najpozneje v 8-ih (osmih) dneh ugodila vaši zahtevi. Prav tako bom v roku 8 dni odgovorila na vaše sporočilo v primeru, da je stvarna napaka na izdelku sporna in je ne priznam.

 1. Reševanje sporov

Kupec se v primeru katerekoli napake pri dostavi ali na dostavljenemu izdelku najprej obrne na prodajalca z natančnim opisom napake. Prodajalec nato v roku osmih dni odgovori kupcu in pritožbo potrdi ali zavrne ter ponudi možno rešitev nastale težave.

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) potrošnike obveščam, da ne priznavam nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga kupec lahko sproži v skladu z ZIsRPS. Spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo tukaj (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL).

 1. Zasebnost in varstvo osebnih podatkov-POLITIKA ZASEBNOST

Osebne podatke kupcev spletne trgovine https://ustvarjalkamarjancica.si/ hranim in z njimi ravnam skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vse osebne podatke, ki jih uporabnik in kupec posredujeta preko košarice, kontaktnega obrazca, e-maila ali preko telefona hranim v tajnosti in jih ne posredujem tretjim osebam brez predhodnega pisnega privoljenja uporabnika ali kupca. S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke hranim in uporabljam za namene arhiva, statistike ter neposrednega trženja. Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da začasno ali trajno preneham uporabljati vaše podatke za pošiljanje novic o ponudbi in drugih oglasnih sporočil. O tem me obvestite na e-mail info@ustvarjalkamarjancica.si ali ustvarjalka.marjancica@gmail.com. Za varovanje osebnih podatkov sta odgovorna tudi sama uporabnik in kupec, da poskrbita za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Pri urejanju spletne strani skušam po svojih najboljših močeh zagotavljati točnost in ažurnost informacij. Kljub temu pa je kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake v informacijah popolnoma izključena in ne odgovarjam za nobeno neposredno ali posredno škodo ali druge neprijetnosti, ki bi lahko uporabniku ali kupcu nastale zaradi uporabe morebitnih napačnih ali netočnih informacij, ki bi se znašle na tej spletnih strani.

Pridržujem si pravico, da vse informacije, ki so dosegljive na tej spletni strani kadarkoli, brez predhodnega opozorila spremenim. Vsebine, ki so objavljene na tej spletni strani, nimajo značaja uradnega dokumenta, razen kadar je to posebej navedeno. Prav tako ne odgovarjam uporabnikom ali kupcem za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi tehničnih težav oz. zaradi nezmožnosti dostopa do spletne strani ali nezmožnosti uporabe informacij, ki se nahajajo ali izhajajo iz spletne strani.

Spletna stran https://ustvarjalkamarjancica.si/ za svoje delovanje uporablja piškotke. Uporabljam le nujno potrebne piškotke (obvezne in izvedbene). Obvezni piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki jih zahteva uporabnik. Izvedbeni piškotki pa zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani (npr. katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo). Ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse informacije so združene in anonimne. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Uporabljeni piškotki torej ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov. Tudi teh združenih in anonimnih podatkov, ki so zbrani s pomočjo opisanih piškotkov ne posredujem tretjim osebam. Za vsa vprašanja sem vam tudi v tem primeru na voljo na e-mailu info@ustvarjalkamarjancica.si ali ustvarjalka.marjancica@gmail.com.

Na moji spletni strani https://ustvarjalkamarjancica.si/ so vključeni tudi gumbi za Facebook, Instagram in Moj album s katerimi promoviram spletno stran in omogočam deljenje na družabna omrežja (Facebook in Instagram). Ti gumbki pa deluje z uporabo kode, ki pride iz družabnega omrežja in namesti piškotke. V tem primeru si skrbno preberite izjavo o zasebnosti teh družabnih omrežij, ker lahko tudi shranijo in obdelujejo določene podatke, da lahko kasneje prikazujejo personalizirane oglase. Izjave o zasebnosti družbenih omrežij se lahko redno spreminjajo.

Vsa besedila, slike in drugi dokumenti, ki jih vsebuje spletna  stran, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru mojega pisnega soglasja.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 18.01.2023 do preklica.

Želim vam prijetno brskanje in nakupovanje v moji spletni trgovinici!

Marjana